sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Ceasul

Trecea timpul şi pe-acolo , dar ceasurile îl măsurau diferit , de nu mai ştiai pe cine să crezi şi mai bine te-apucai să-l măsori singur .
Ce timpuri !

6 comentarii:

mosu spunea...

fiecare dintre noi are timpul lui, absolut independent de cel real, pe care trebuie sa-l ingrijeasca ca pe o floare altfel planta se ofileste si floarea se duce...
seara buna margot

Margot spunea...

da ... altfel se duce ...
:) seara buna , Mosu

Rudolph Aspirant spunea...

Tocmai am citit de curand in revista Wired ca s-a facut o opera de arta video de tip film-colaj misto de tot alcatuit din fragmente de filme larg cunoscute care aveau in cadru un ceas care arata ora, si filmul rezultat se desfasoara in timp cronologic in sirul in care acele ceasuri din acele fragmente de filme arata cum trece timpul, si este expus in timp real in expozitie, adica daca e afara ora 2:59, pe ecranul acelui video va fi o scena dintr-un film in care apare un ceas care arata ora 2:59 ! Se cheama "The Clock" si este creat de Christian Marclay. A fost expus in noiembrie la bienala de la Venetia.

Uite recenzia din The Guardian: http://www.guardian.co.uk/film/filmblog/2011/apr/07/christian-marclay-the-clock
Si un clip YouTube despre el:
http://www.youtube.com/watch?v=Y8svkK7d7sY

Pe urma mai e si filmul ala documentar Life in a Day, pe care nu l-am vazut, dar mi-as dori sa-l vad. Wow ! Cred ca mi-ai adus noroc ! Tocmai l-am gasit integral on-line pe YouTube, ca pana acum nu gasisem decat clipuri din el, si voiam sa-ti dau un link la unul din clip-urile alea si uite ca l-am gasit integral !
http://www.youtube.com/watch?v=JaFVr_cJJIY

Margot spunea...

Rudolph , tu ai timp frumos . Am "rasfoit" filmele . :)
Eu mai am putin si termin de gatit ... cat de cat ... ceva ... si trebuie sa-mi cos haina , ca s-a tot rarit tesatura pana s-a rupt , desi nu cred ca voi putea prea bine sa acopar ... apoi trebuie sa concep niste teste ... nu stiu cum sa le mai fac sa ia toata lumea macar peste 5 ... sunt cam tare suparata ... vestile rele vin intruna ... o alta cantareata s-a sinucis ... ar trebui sa-nvatam sa murim discret ... asa cum sta ceasul si nici nu observam ... da , asa ar fi bine ...

Rudolph Aspirant spunea...

Auzi, just in case ca lucrezi la vreo ora improvizata de dirigentie cu adolescenti, imparte si tu screening-ul asta si indeamna-i sa ceara ajutor ca EXISTA posibil fie pt. ei fie pt. prieteni. (E in engleza deci trebuie probabil tradus...poate il/o antrenezi pe vreun profesor/profesoara de limbi straine sau poate ca vreunul din directori stie limbi straine, ca poate trebuie s-i ceri totusi voie inainte sa distribui materiale educative care nu se afla in vreo curricula alcatuita de Min. Educatiei din Romania printre elevi.) E un screening reputabil, care contine si ceva informatii preventive:

http://www.stopasuicide.org/downloads/Sites/Docs/StopASuicide_SuicideRiskQuestionnaire_Military.pdf

Desi "exterminare" de sinucidere este imposibila, am citit eu pe wikipedia ca totusi metoda cea mai potential util preventiva ar fi educatia unei audiente/public cat mai larg.

Nu mai citi/privi mass-media in lb. romana re. sinuciderea acelei cantarete. E infiorator de plina de "educatie" faptic incorecta...la un nivel aiuritor de onscurantism, de inventat diagnostice care nu au fost niciodata in uz pe Terra, de a le mai si inventa posibile criterii, (semne/simptome) total absurd de disparate. E o nenorocire ce bazaconii poate scrie in mass media romana de cate ori se intampla vreo sinucidere sau vreun caz de agresiune sexuala penal criminala de vreun fel pe undeva...la nivel de criminal neglijent fata de cititori, nu doar incompetent si neetic, in clipa asta, dupa parerea mea de consumator amator de diverse mass-medii, chiar si tabloide si porno uneori.

Rudolph Aspirant spunea...

Ah, sorry, era un link mai lung...mi s-a mai intamplat pe blogspot, am sa il impart pe bucati, dar cand il pui in box bucatile trebuie alipite cap la cap fara spatii:

http://www.stopasuicide.org/

downloads/Sites/Docs/

StopASuicide_SuicideRisk

Questionnaire_Military.pdf