sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Norocul

Prelucrarea măsurilor/anticorupţie/cu/profii nu mi-a adus răspunsuri la vreo întrebare . Cu grijă , toate au rămas ca şi până acum , poate chiar mai apăsătoare sub povara discreţiei cu care trebuie rezolvate .
Părinţii/ îmboldiţi de scandalurile /aţâţate zilnic la TV , s-au prezentat în număr mai mare la/şedinţă .
N-am ceva spectaculos să le ofer , aşa că unii , veniţi pentru prima dată în cei trei ani de/liceu ai odraslelor să mă vadă , stau ţâfnoşi şi-asteaptă pe alţii să înceapă gâlceava .
Am teancuri de/lucrări de la mai multe/discipline . Le citesc fragmente . Demonstrez că/elevii nu citesc şi nu ascultă/lecţiile , nu stăpânesc încă operaţiile/aritmetice/elementare , se exprimă/greoi şi nu pot redacta un/răspuns , dar fură mult , copiind/unii de la alţii sau de pe Internet . O mamă/ameninţă cu un scandal mare fiindcă pe lucrarea/fiicei sale un/prof a scris "lucrare/identică cu a lui Y" şi i-a scăzut/nota . Le explic faptul că profii/nu se pot transforma în vânători de fiţuici/şi telefoane/ascunse între picioare sau pe sub haine , că trebuie să le acorde încredere şi să accepte aplicarea unor/sancţiuni , altfel nu se pot schimba lucrurile . O altă/mama o susţine :
- Dar acum ştiţi cum e ... fiecare cu norocul lui ! Aşa e-n viată . De ce să fie altfel ? Dacă se poate ...ce-ar trebui ?
Iar am rămas aiurea . Tot îi caut pe chip vreo urmă , un semn că-i altceva şi nu-i adevărat . Simt cum ceilalţi se uită la mine şi aşteaptă .
- Poate alţi părinţi , răspund sincer şi fără vlagă .
Apoi şedinţa continuă cu noroc în linişte .

3 comentarii:

mosu spunea...

acum fie vorba intre noi e important sa fie identificati cei ce au gresit si sa nu fie pedepsiti cei nevinovati pe motiv ca "nu putem afla cine e cel care a copiat si cine e cel care a facut tema ok, asa ca veti fi pedepsiti amandoi"...
altfel... traim intr-o lume extrem de dificila pentru un om cu bun simt...
de neinteles...

Margot spunea...

in acest caz chiar asa a fost , profa si-a dat seama cine a furat si a scazut nota doar vinovatei , dar mama vinovatei sustinea ca nu este corect ca doua lucrari identice sa aiba note diferite ... se baza pe faptul ca nu exista o dovada "concreta" a copiatului ; in concluzie : oricum nu-i bine .

mosu spunea...

eee... parintii sunt de multe ori mai rai ca elevii; dar cu tact pot fi pusi si ei la colt...
daca doamna ar fi insistat ca nu-i corect profa ar fi putut sa-i puna pe cei doi elevi sa rescrie lucrarile; unul din ei ar fi avut mari probleme s-o rescrie...