marți, 1 septembrie 2009

Alt început

- Sunt profesor nou aici ... le spun cu stinghereală celor doi bodyguarzi , după ce văd ca nu-s în stare să mă mai mişc din mijlocul holului de la intrare .
- Ştim .
- eek ... cred că trebuie să mă duc la cancelarie ... biggrin
- Mergeţi ! smile
- razz
Pe urmă a fost bine . Am ales un loc de prin mijlocul cancelariei şi am ascultat cuminte poveştile celor din jur . smile

3 comentarii:

Anonim spunea...

mira
poate aici o sa fie mai bine :)
va doresc sa aveti parte de ceva mai bun :)

Margot spunea...

Mira :)
Da , poate ... chiar daca ar fi pentru putin timp . Suplinitorii sunt angajati doar pentru un an de zile .
Din iunie incepand , ei isi legalizeaza acte , aduna adeverinte ca-s in regula , completeaza dosare stufoase , le depun dupa mult chin , le valideaza , trec prin emotiile unui examen greu si ... stramb , asteapta raspunsuri , poate depun contestatii , asteapta alte raspunsuri , participa la sedintele publice unde vor vedea daca le mai ramane ceva de ales ( ei aleg de multe ori niste coduri despre care nu stiu mare lucru ) , asteapta deciziile inspectoratelor , cauta unitatile in care au fost repartizati , intalnesc noii sefi ... si tot asa ... de la capat .
Pana aici , din cele douasprezece luni , trei sunt sigur un calvar .
Unii trebuie sa-si incheie socotelile si cu fostele institutii pe care le-au slujit . :D De exemplu ... sa-si recupereze cartile de munca , si daca se poate fara scandal , fara hartuiala , fara ITM si fara Oficiul juridic , ca nu mai pot .
Si mai scadem o luna sau cine stie cati ani din viata !
Apoi , daca le-o mai ramane putere , sa vada si ei ce-or mai avea de predat respectand standardele de calitate din domeniu si in acelasi timp nevoile elevilor , ar trebui sa faca si ei ceva ! Sa miste lumea !
Stii ce-am vazut frumos din prima zi ? Frunze ! Daca ma uit pe ferestrele cancelariei nu vad decat frunze si raze de soare , nu mai este crasma !

Margot spunea...

:D Am postat din greseala raspunsul anterior fara sa-l mai ajustez , corectez , si e tarziu . :D
Nu apucasem sa-ti multumesc ... :)