duminică, 20 septembrie 2009

Revoltatul

După încă un consiliu plin de tensiuni , am ajuns în faţa elevilor fără să-mi fie clar ce materii le voi preda în acest an . Bine , nu-i prea grav , eu oricum predau oricând ce cred eu că-i bine ! Sâc ! wink razz
Vineri , încadrarea şi orarul iar mi-au fost schimbate , în mai bine , ce-i drept !
Mai marii par a nu avea habar despre ce-au stârnit cu demiterile şi numirile lor grăbite , haotice şi total nepotrivite cu momentul de început al anului/şcolar .
De la catedră am văzut aceeaşi tulbureală . Au venit pe rând , intrarea fiecaruia fiind un spectacol diferit , obligatoriu gălăgios . S-a aşezat fiecare cum a catadicsit : pe banci , pe scaun cu picioarele sprijinite de masă sau ... decent . Fiecare a început să facă ceva diferit de ceilalţi : să vorbească la telefon , să mănânce chipsuri , să facă şi să pocneasca baloane din gumă , să asculte muzică , să-şi provoace colegii la bătaie , să se machieze , să-l acuze pe unul ca este/emo si pe altul ca-i/homosexual , să mă anunţe că vor la W.C. , să mă avertizeze că n-o să-mi meargă , că nici altora nu le-a mers cu ei ş.a.m.d.
Am rezistat cu hotărâre pe baricade , doar şi asta aş vrea să-i învăţ ! wink
Un moment în care nu am fost în gardă a apărut atunci când elevul acela voinic şi volubil , cu părul zburlit având o şuviţă mai lungă pe lângă urechea stângă , cu un cercel mare de sticlă sau diamant , s-a oprit din ronţăitul zgomotos de snacksuri şterpelite de la colega de bancă pe care o tot gâdilise . M-a urmărit câteva minute , în timp ce discutam cu camarazii săi , şi apoi mi-a spus liniştit :
- Sunteţi o persoană inteligentă ! Ce şcoală aţi făcut ?
eek Am simţit cum mi se formează lacrimile . Am izbucnit în râs . Cred că şi ochii mi s-au înroşit !redface Ştiu , e un fel de vrăjeală îndrăzneaţă ! I-am spus că nu-mi plac linguşitorii , deşi intervenţia lui îmi sună de 10 . Toţi au râs . Nu ştiu de cine . Adevărul este că m-am obişnuit cu ce-i mai rău şi nu am exerciţiul de a răspunde la amabilităţi de orice fel ar fi .
A spus că nu vrea zecele , vrea doar 5-ul . Atâta mi-a trebuit ! Am pornit discuţia despre mediocritate şi n-a mai apucat să ronţăie . twisted
Îl revolta mediocritatea altora , îl revolta mediocritatea ... suficient pentru prima oră de curs . wink

Un comentariu:

Andi spunea...

Excelent post. Mi-am amintit cu placere ca in fiecare clasa exista un teribilist sarmant, adorat de 99% dintre colegi :)