luni, 2 ianuarie 2012

Urâciosul

- individul care are casă , mâncare bine echilibrată nutriţional si energetic , serviciu frumos , salariu mare , mulţi prieteni amabili şi care îşi dă cu părerea despre depresiile amărâţilor . Fireşte că pentru el amarâţii sunt vinovaţi de ceea ce li se întâmplă şi de faptul că nu găsesc ieşirea corectă .
Doooh ! Era să pocnesc un astfel de exemplar . Norocul lui a fost că era doar virtual prin preajma mea . A fost suficient un "delete" . Rău este ca în curând se termină lista de prieteni şi nu cred că mai risc să adaug alţii . E prea deprimant şi jocul ăsta .
Dar ce mă fac cu cei adevăraţi ?

sursa foto

6 comentarii:

C. spunea...

da, am fost si eu amarnic dezamagit de ziua de ieri :(.
in rest - cei adevarati vor fi mereu aici, chiar daca foarte discreti :).

Rudolph Aspirant spunea...

IMHO, on line e ff greu sa iti dai seama de:
- ce vrea sa spuna cineva cu adevarat;
- ce intentie are cel ce vrea sa spuna ceva;
- daca acel cineva este capabil(a) de empatie autentica;
- cine naiba mai e si ala/aia cineva de fapt, si mai ales ce naiba il doare pe el/ea in clipa aia, ca sa poti sa-ti dai seama de unde naiba isi "proiecteaza" propriile anxietati/probleme asupra ta, ca sa poti sa le desconsideri pe alea si sa iei in seama restul propozitiei sau frazei, daca mai ramane ceva din ea, ca sa vezi exact ce oare voia sa iti comunice, daca intr-adevar voia sa iti comunice ceva,

(deoarece in general on-line conversatiile de tip dialog sunt de obicei imposibile, comunicatele scrise fiind reprezentate de monologuri ale fiecaruia despre ce-l doare pe el/ea rostite efectiv cu fata la un perete, si, desi acest lucru poate fi util daca unul dintre conversati are sansa de a da pe cealalta parte de cineva cu training si diploma autentica de psihanalist clasic, care sa mai fie inca si dispus de a folosi aceasta tehnica terapeutica, care si asa nu e dovedita la a fi eficienta la ceva anume in afara poate de critica literara, total pe gratis pt a oferi un minim suport moral de tip empatic, sau, mai potrivit, o eventuala critica literara posibil utila celuilalt, trebuie sa recunoastem ca aceasta sansa este aproape NULA).

Margot spunea...

C. !!! de unde-ai apărut ?! la asta chiar nu mă aşteptam :D
mulţumesc ! :)

Margot spunea...

Rudolph , tu vorbeşti mult mai mult decât mine , dar îmi place să te ascult ! :))
şi mai ai şi dreptate ! :)

Mela spunea...

Delete e usor pe o retea de socializare dar in viata e unul dureros,pe termen lung.

Margot spunea...

da , e dureros după câtă viaţă ai pus în ce tai .