duminică, 18 noiembrie 2007

Otrava





Nu mi-a trecut , dar nici nu pot sa tac .
Ce vor sa spuna cei doi directori , ce vrea sa spuna reporterul , ce spune reportajul ?
Un ghiveci de imagini si afirmatii ce se vor a fi argumente :
-taierea verzei , taierea cepei , impaturirea sarmalelor ;
-lectia despre etapele istoriei Egiptului antic ;
-expresia elevilor , expresia indignata a d-nei directoare .
Concluzia profesorilor directori si a reporterului : materia este stufoasa , trebuie mai putina teorie si mai multe ore de practica ; aceasta este si dorinta agentilor economici .
Pentru a consolida constructia naucitor argumentata este ceruta si parerea unui"specialist"_____ George Butunoiu - expert in resurse umane .
Ce spune "fratii mei" ??? A mai auzit cineva ?
Spune ca angajatorii au mai mult probleme legate de atitudinea angajatilor decat de formarea lor profesionala . Bravo domnule , ai de la mine un 10 ! A mai auzit cineva la fel ca mine ? Ati auzit d-nilor directori ? Ati auzit autori de reportaje si formatori de opinie ?
( Daca erati"isteti" v-ati fi dat seama ca tot ghiveciul vostru s-a dus ... dar ati preferat sa credeti ca toti mananca ... la ora aceea de maxima audienta , sau ca taie ceapa ...) .
Atitudinea nu se invata precum taiatul cepei , se formeaza .
Se formeaza .
Cu emotie . Mergeti la orele de istorie d-nilor directori , d-nilor realizatori de reportaje ! S-ar putea sa aveti noroc si sa va intalniti cu sentimentul de vina fata de toti oamenii care au trait si au luptat visand la noi , la progresul omenirii . S-ar putea sa va treziti si sa faceti ceva util societatii . Ar fi atat de simplu .
Veniti la orele mele si umpleti-mi clasele goale !
Elevii sunt plecati dupa castiguri marunte, curata ceapa , varza si morcovi ; sunt plecati sa adune spaga si sa invete de la "scoala vietii" .
Luati locul in banci si incercati sa-mi intelegeti durerea in fata adolescentilor care nu stiu sa calculeze cat costa trei cafele sau trei paini si-si pun mainile in solduri spunandu-mi : "Auziti ... stiti ceva ... imi bag picioarele ... eu am fost la practica ... pe mine nu ma intereseaza de astea ... eu muncesc ... "
Deseori ma gandesc la Henric al IV-lea si la scriitorul Heinrich Mann ... ma simt atat de vinovata!
Stiti ce incerc sa predau de cateva ore si face parte din materia asta "stufoasa" ? Calitatile morale - atitudinea fata de colectiv , fata de ceilalti si fata de sine .
Nu se pot preda ca taierea cepei , se formeaza .
Se formeaza ... cu emotie ... cu tristete ... cu incapatanare si disperare in fata atator banci goale !

Niciun comentariu: